201306mar

One World Romania 6 – Festival de film documentar dedicat drepturilor omului – 2013

Recomandat Start Focus

Ediția de anul acesta a festivalului de film documentar dedicat drepturilor omului One World Romania începe pe 11 martie 2013 sub deviza ”Pentru o karma mai bună”.

Pentru o karma mai buna!

Programul din 2013 se vrea un antidot contra urii și mâniei. Pro pace.

Festivalul este anticipat cu un eveniment special dedicat memoriei Holocaustului, au fost alese cu grijă câteva filme puternice despre oamenii cu așa-zise dizabilități, se va proiecta un program consistent despre manipulare și mass media. Legi strâmbe și cum să le abordăm zilnic, despre un sistem de sănătate actualmente bolnav, despre maniere de vindecare a orașului și despre necazurile adolescenței. Iar un juriu de liceeni va acorda, pentru prima dată, un Premiu la One World Romania. Se va vorbi prin intermediul cinema-ului. Numitorul comun pentru toate aceste proiecții și evenimente are influențe subterane, venind cu întrebarea: “unde să se așeze documentaristul în fața lumii și cum trebuie să se poarte el ca să nu-și strice – și mai mult – karma?” Jon Bang Carlsen, eroul secțiunii retrospective, lucrează la asta de-o viață. Privind împreună din realitatea națională, locală a României, prin întunericul cinematografului, aceste documentare de peste mări și țări se vrea a ușura trecerea peste necazurile de aici. Documentarele cu și despre drepturile omului sunt mai mult sau mai puțin ușor de digerat, datorită realității prezentate, uneori tinzând spre naturalism. Discuțiile, dezbaterile și evenimentele conexe vor facilita înțelegerea unor concepte prezente în documentarele de anul acesta. În 2013 propune o nouă abordare a problematicii drepturilor omului: să aducă în atenția unui public dedicat (profesorii și elevii de liceu) temele discriminare și a toleranță, printr-o serie de evenimente cu caracter educativ. Mai jos aveți link-uri spre ce am considerat de interes din cadrul acestei săptămâni la One World Romania: owr_logo_2013
Program complet
Secțiuni

Programul dezbaterilor Programul filmelor românești Participanți Decernarea premiilor OWR Bilete și locații. Mai multe informații despre One World Romania pe website-ul oficial .