201327iun

Vino in echipa Waste No More

Căutăm colegi faini, de cursă lungă

Vrem să te luăm în echipă pentru a te implica din partea grupului român. Vom fi 4 participanți și un lider de grup. Ca și parte din echipa gazdă, vei avea și câteva activități ce țin de rolul de organizator și vrem să ne fii alături înainte de 14 august pentru a pregăti și tu un atelier, pe durata schimbului  de tineri între 14-23 august, pe perioada de diseminare a aceastuia către alți tineri, până la finalul proiectului, la sfârșitul lui 2013.

Ne-am propus prin Waste no more, care în această vară se traduce intr-un schimb de tineri internaţional ce are loc în judeţul Alba, lângă Roşia Montană, între 14-23 August, să adunăm tineri din Romania, Spania, Estonia, Letonia si Turcia şi să învăţăm împreună despre situaţia deşeurilor şi despre protecţia mediului, să împărtăşim realităţile culturale ale fiecăruia, particularităţile şi ce ne uneşte.

Tineri din mediile rural și urban, 25 la număr, cu vârste curpinse între 13- 25 de ani , inclusiv tineri cu oportunităţi reduse, vor fi implicaţi într-un proiect ce deschide perspective noi despre modul în care consumăm, felul în care deşeurile pot fi folosite ca resurse atunci când suntem creativi şi dobândim abilităţi antreprenoriale.

Prin creşterea conştientizării legat de importanţa unui consum responsabil şi stadiile produselor în natură, la finalul proiectului participanţii îşi vor dezvolta creativitatea şi abilităţile antreprenoriale, prin ducerea la bun sfârşit a activităţilor începute stima de sine va creşte, precum şi cunoştinţele lor despre cultura şi cetăţenia europeană.

Activitățile se vor desfășura prin intermediul metodelor non formale, experiențiale, pentru a mări toleranţa, solidaritatea şi incluziunea socială. Se organizează activităţi de grup pentru creşterea abilităţilor antreprenoriale şi oferirea unei experienţe multiculturale.

Deşeuri.
Consumerism.
Resurse.
Conceptul Zero Deşeuri.
Antreprenoriat.
Cultură.
Cetăţenie europeană.

Pe scurt: Waste no more .

Pentru inscriere trimite-ne la contact@startfocus.org formularul Application_form_Waste no more, în Alba, România completat în limba engleză.

Selecția se face pe baza formularului de aplicare completat și trimis până pe data de 8 iulie lacontact@startfocus.org și a unei discutii ulterioare, telefonică sau față în față, depinde unde ești în tară.

  

Acest proiect a fost finanțat cu suportul Comisiei Europene. Acest comunicat reflectă punctul de vedere al autorului, iar Comisia nu poate fi responsabilă pentru modul în care informația conținută în acesta este folosită. Cu sprijinul programului Tineret în Acțiune al Uniunii Europene.

E: contact@startfocus.org
W: http://www.waste-no-more.startfocus.org
T: https://twitter.com/#!/startfocus
F : https://www.facebook.com/startfocus.pag

Coordonator proiect: Anişoara Ştefan – anisoara@startfocus.org .