201327mai

Apel participanți TraditiON updated in the Southern Romania

Vrei să împărtășești despre propriile orgini și să înveți despre originile altor tineri, să afli mai multe despre permacultură, organisme modificate genetic, compostare și alte elemente conexe ideii de hrană?

Te invităm la schimbul de tineri TraditiON updated in Southern Romania ce are loc în Argeș, în sudul României, între 1-9 august, 2013.

Participanții vor învăța mai multe despre gastronomia țării de unde provin: România, Franța, Polonia, Portugalia, Turcia și se vor bucura de bucătăria și tradițiile din Muntenia.
Pe durata a 8 zile, cei 25 de tineri, cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 ani (4 participanți+1 lider de grup per țară), vor fi în ținutul ce deschide universul gastronomiei și tradițiilor culturale.
Tinerii provin din mediile rural și urban, inclusiv cu oportunități scăzute. Educația prin învățare non formală va da savoare unei experiențe minunate, fiind prezentă pe durata activităților de închegarea grupului, pentru solidaritate, incluziune, creșterea conștientizării despre cetățenia europeană și antreprenoriat creativ pentru a îi face pe tineri mai puternici în a stabili o conexiune mai solidă între cultură și mediile rural și urban.

Teme: Artă și cultură & Media și comunicare.

Pe parcursul atelierelor din cadrul schimbului de tineri se va filma, se vor face fotografii și ulterior un video va fi făcut public, pentru a ajunge informațiile pe care noi le-am discutat și la alți tineri.

Timp de 8 zile subiectul hranei va fi discutat, gătit și servit pe îndelete de cei 25 de participanți :).

Avem nevoie de tine să te implici ca participant român.

Grupul nostru va fi format din 4 participanți și un lider de grup. Ca și parte din echipa gazdă, vei avea și câteva activități ce țin de rolul de organizator și vrem să ne fii alături înainte de 1 august pentru a pregăti un atelier, pe durata schimbului  de tineri 1-9 august, pe perioada de diseminare a aceastuia către alți tineri, până la finalul proiectului, la sfârșitul lui 2013.

Selecția se face pe baza formularului de aplicare  completat în limba engleză trimis până pe data de 10 iunie la contact@startfocus.org și a unei discutii ulterioare, telefonică sau față în față, depinde unde ești în tară. Acest proiect este finanțat prin programul Youth in Action al Comisiei Europene.